Tuin laten

aanleggen?

U bent hier aan het juiste adres als u uw tuin wilt vernieuwen. U vindt hier alle informatie die u nodig heeft. Daarnaast kunt u tot wel 6 tuinmannen uit uw regio vergelijken. Zo weet u zeker dat u niet teveel zult betalen.

Vergelijk offertes Bespaar flink

Prijzen

Een mooie en strakke tuin aanleggen is een redelijke investering. Het is een arbeidsintensieve klus en daar staat dan ook een prijs tegenover. Een mooie tuin is echter heel belangrijk voor de waarde van uw huis. Als u gaat investeren in uw tuin, weet u dat dit een positieve invloed heeft op de waarde van uw huis. U moet de investering dan ook zien als geld wat u op de lange termijn weer terugverdiend (op het moment dat u uw huis verkoopt).

Het aanleggen van de tuin is dus een arbeidsintensieve klus. Er bestaan geen robots die wel even het gras neerleggen of het straatwerk doen. Hiervoor zijn mensen nodig en mensen kosten logischerwijs geld. Hoeveel geld het aanleggen van een tuin kost, is afhankelijk van meerdere facetten.

Facetten

Het belangrijkste is om te bepalen wat u allemaal in uw tuin wilt. Het aanleggen van gras heeft namelijk een andere prijs dan het bestraten van de tuin met tegels. Daarnaast zijn er enkele bijzonderheden in uw tuin die de prijs omhoog kunnen stuwen. Hier kunt u bijvoorbeeld denken aan een vijver of een steiger/veranda.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de kosten voor het aanleggen van een tuin uit meerdere stukken is opgebouwd:

  • De kosten voor het inhuren van de hovenier. Dit zal rond de €40 per uur liggen.
  • De kosten voor het materiaal. Het gras of de stenen moeten ook worden gekocht natuurlijk. Dit geldt eveneens voor bijvoorbeeld een schutting of een sierhekwerk.
  • De extra’s -> een vijver, een veranda of een steiger bijvoorbeeld.

Prijzen

Het is dus niet mogelijk om een standaardprijs te vermelden voor het aanleggen van een tuin. Dit is afhankelijk van allerlei facetten, van de hovenier tot aan het gebruik van materialen. Zorg er wel voor dat u bij meerdere hoveniers een offerte vraagt. Op die manier weet u dat u de juiste prijs zal betalen, voor het optimale resultaat.